Hem Om Eljester

Om Eljester

Eljester Puls är Eljester AB:s kanal för eget redaktionellt material, där vi publicerar både sådant vi själva och andra producerat.

Vårt fokus ligger helt och hållet på så kallad åsikts- eller opinionsjournalistik och inte på klassisk nyhetsjournalistik. Det vill säga, det som publiceras här bygger på åsikter och insikter om olika ämnen. Detta betyder dock inte att vi kompromissar med det faktum att de ska vara väl underbyggda.

Vi inriktar oss framför allt på två typer av värderande innehåll: det som stärker den regionala utvecklingen i norra Sverige, samt det som syftar till att främja ett jämlikt samhälle där alla bjuds samma rättigheter och möjligheter.

Skicka in material

Vi tar emot material såsom debattinlägg från externa skribenter och producenter, vare sig de är skrivna eller filmade. Grundförutsättningen är att de följer våra värderingar enligt nedan. Vi kan inte utlova att allt som skickas in publiceras, utan förbehåller oss rätten att först granska materialet.

Om du har en artikel eller ett videoklipp du vill skicka in så kan du mejla till puls@eljester.se. Är filen du vill skicka stor rekommenderar vi tjänster som Dropbox och WeTransfer. Sök på “Send big files” på Google för att hitta flera alternativ.

Observera! Om du vill tipsa om något som innehåller känslig information så ber vi dig först ringa 0920-949 00 så att vi kan säkerställa att din identitet skyddas. Gäller tipset en nyhet så rekommenderar vi att du kontaktar en nyhetsredaktion, exempelvis NSD, Norran, Affärer i NorrHaparandabladet eller SVT Nyheter.

Våra värderingar

Vi är politiskt oberoende men har en grundvärdering vi aldrig kompromissar med: alla människors lika värde, i enlighet med FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter.

Konkret betyder det att vi bland annat tror på jämlikheten som mål och feminismen som instrument för att nå dit, liksom att aldrig döma eller stänga ute vare sig folkgrupper eller individer baserat på till exempel kön, sexualitet, ursprung eller religion.

Eljester Puls publicerar aldrig material som (a) går emot dessa värderingar, eller (b) författats av någon som, själv eller genom en organisation de representerar, motverkar dessa värderingar.

Om Eljester AB

Eljester AB grundades 2014 och verkar i övergången mellan den gamla och nya medielogiken. Vi tar oss an de möjligheter som uppstår runt journalistik och regional utveckling i gränslandet mellan offentlig sektor, näringslivet, applicerad forskning och publiken.

Tiden när en ensam publicist kunde äga en hel värdekedja och marknad är förbi. Med Eljester letar vi ständigt och tillsammans med andra efter den position där vi för ögonblicket kan bidra mest till utvecklingen.

Kontakta oss

Telefon: 0920-949 00
E-post: hej@eljester.se
Adress: Aurorum 1C, 977 75 Luleå

Kontaktperson för media

Markus Odevall, grundare
Telefon: 070-521 99 11
E-post: markus@eljester.se